Russische biatleet Loginov positief (2)

27 november 2014

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP/DPA) - Vlak voor de start van het wereldbekerseizoen is opnieuw een Russische biatleet in opspraak gekomen door een dopingaffaire. Ditmaal gaat het om Alexander Loginov (22). De nationale federatie heeft hem donderdag voorlopig geschorst nadat de wereldbond IBU de positieve test had bekendgemaakt.

Het is een bijzonder geval omdat Loginov al een jaar geleden tijdens de training bezoek kreeg van een controleur. Pas nu zijn in het afgenomen monster sporen gevonden van een verboden prestatiebevorderend middel. Om welke stof het gaat is niet onthuld. Er kan nog een contra-expertise volgen.

Loginov debuteerde eind februari 2013 in het wereldbekercircuit met een vijfde plaats op de sprint in Oslo. Twee dagen later stond hij voor het eerst op het podium (brons). Tijdens de Olympische Spelen van Sotsji maakte de jonge belofte geen deel uit van gouden estafetteploeg.

Het vermoeden dat de IBU een nieuwe analysemethode heeft ingezet om oudere overtredingen van het dopingreglement alsnog op te sporen, werd later bevestigd door algemeen secretaris Nicole Resch. Ze vertelde tevens dat er eerder al twee andere dopingzondaren zijn betrapt door dit 'retro-actieve' optreden en bestraft. ,,We gooien alle middelen die ons ter beschikking staan in de strijd om onze sport schoon te krijgen en houden.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014