UCI-arts voorlopig op zijspoor

22 januari 2015

LAUSANNE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de eigen arts en medisch adviseur Mario Zorzoli voorlopig op een zijspoor gezet. Deze maatregel is genomen naar aanleiding van het eindrapport in het onderzoek naar de dopingpraktijken van de Belg Geert Leinders, de voormalige teamdokter van de Rabobankploeg.

In getuigenverklaringen wordt ook de naam van Zorzoli genoemd in verband met de illegale werkwijze van Leinders, die donderdag voor zijn verdere leven werd geschorst in de sportwereld. Hangende het onderzoek naar de rol van Zorzoli is hij voorlopig afgehaald van alle zaken die met doping te maken hebben.

Volgens enkele getuigenverklaringen, waaruit de NOS citeert, zou Zorzoli soms met Leinders hebben samengewerkt, bijvoorbeeld om een dubieuze dopingtest in de doofpot te stoppen of om de oorzaak van verdachte bloedwaarden bij coureurs te achterhalen. Daarmee zou Zorzoli de indruk willen wekken, vooral bij de coureurs en stafleden, dat de wielerunie het dopingvraagstuk serieus nam en doelmatig bestreed.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015