Sky laat Knaven niet vallen (2)

8 maart 2015

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - Servais Knaven hoeft ondanks een mogelijk dopingverleden niet te vrezen voor zijn baan als ploegleider bij wielerploeg Sky. De Britse ploeg reageert daarmee op een bericht in de krant Mail on Sunday waarin staat dat Knaven in zijn tijd als renner van TVM verboden middelen zou hebben gebruikt.

,,We nemen deze beschuldigingen zeer serieus en hebben de verkregen informatie overgedragen aan drie onafhankelijke experts'', meldt de ploeg zondag op de website. ,,Naar hun mening is er geen sprake van bewijs dat Servais doping zou hebben gebruikt en hij houdt zelf ook zijn onschuld vol.''

De Mail on Sunday beroept zich op rechtbankdocumenten. De Nederlandse ploeg onder leiding van Cees Priem kwam in 1998 in opspraak nadat bekend werd dat er een groot aantal ampullen van het verboden middel epo waren gevonden in een vrachtwagen van het team. Priem moest zich later voor de rechtbank van Reims verantwoorden. De Zeeuw heeft zijn onschuld altijd volgehouden. Oud-renners Bart Voskamp en Jeroen Blijlevens onthulden pas vorig jaar dat ze betrokken waren bij het transport.

,,Het is belangrijk om te melden dat er nooit een aanklacht tegen Knaven is ingediend. Dit verhaal gaat 15 jaar terug en is ook erna diverse keren onderzocht'', laat Team Sky weten. ,,Servais heeft de afgelopen vijf jaar een belangrijke rol vervuld in de successen van Sky. Hij blijft een waardevol lid van het team.''

Sky ontsloeg in 2012 ploegleider Steven de Jongh, ook een voormalig TVM-renner, nadat hij toegegeven had doping te hebben gebruikt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015