Ethiopiër Desisa wint marathon van Boston (2)

20 april 2015

N i e u w bericht, vervangt Keniaanse wint marathon van Boston

BOSTON (ANP) - Lelisa Desisa heeft maandag voor de tweede keer in zijn loopbaan de marathon van Boston gewonnen. De 25-jarige atleet uit Ethiopië kwam na 42 kilometer en 195 meter in een tijd van 2 uur, 9 minuten en 17 seconden over de meet. Zijn landgenoot Yemane Adhane Tsegay kwam in Boston als tweede over de meet. Desisa liet zijn landgenoot in de slotkilometer achter zich.

De Ethiopiër was twee jaar geleden ook al de snelste in Boston. De marathon werd toen opgeschrikt door een aanslag. Daarbij vielen drie doden en raakten 263 mensen gewond. Desisa stond vervolgens zijn gouden plak af aan de stad, als teken van medeleven voor de slachtoffers.

Bij de vrouwen was de zege voor de Keniaanse Caroline Rotich. De 30-jarige atlete was in de sprint sneller dan de Ethiopische Mare Dibaba, met wie ze lange tijd samen aan kop liep. Buzunesh Deba, een andere Ethiopische, eindigde als derde.

De tijd van Rotich (2.24.55) was bijna zes minuten minder dan snel dan het parcoursrecord, dat vorig jaar werd gevestigd door haar landgenote Rita Jeptoo (2.18.57). Jeptoo zit momenteel een dopingschorsing uit.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015