Atleet Rupp zet frustraties van zich af (2)

26 juni 2015

N i e u w bericht, meer informatie

EUGENE (ANP) - De in opspraak geraakte atleet Galen Rupp heeft donderdagavond (lokale tijd) bij de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor de WK in augustus in Peking zijn frustraties even van zich kunnen afzetten. Hij won in Eugene de race over 10.000 meter in een tijd van 28.11,61. Daarmee veroverde Rupp op deze afstand zijn zevende nationale titel op rij en tevens een WK-ticket.

De 29-jarige Amerikaan, die drie ronden voor het einde een beslissende demarrage plaatste, kwam met opgestoken duim over de finish. Vanuit een hoekje in het stadion keek coach Alberto Salazar tevreden toe. Hij is onlangs in het BBC-programma Panorama in verband gebracht met dopingpraktijken waarbij onder anderen Rupp en de Britse atletiekheld Mo Farah (tweevoudig olympisch kampioen) betrokken zouden zijn. Het drietal heeft inmiddels krachtig afstand genomen van alle aantijgingen.

,,Ik ga er niet om liegen, het zijn zware tijden'', gaf Rupp na zijn winnende race toe. ,,Het valt niet mee om in deze situatie je concentratie vast te houden. Ik geloof in een schone sport en ik denk dat de waarheid zal zegevieren. Ik sta 100 procent achter mijn coach Salazar.''

Rupp, die zondag in Eugene ook op de 5000 meter in actie zal komen, heeft na alle commotie rond Salazar naar eigen zeggen uitgebreid met trainingsmakker Farah van gedachten gewisseld. ,,Wat we hebben besproken, blijft tussen ons. Maar we staan zeker met elkaar in contact. Of Farah met Salazar en mij blijft samenwerken, kan ik niet zeggen. Dat zal Mo zelf moeten doen.''

In de series van de 100 meter liep nieuwkomer Remontay McClain de beste tijd, mede dankzij heel veel rugwind: 9,82 seconden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015