Alpecin past slogan 'doping voor je haar' aan

1 juli 2015

TOUR DE FRANCE

UTRECHT (ANP) - De Duitse wielersponsor Alpecin heeft haar slogan voor de komende drie weken aangepast vanwege de Tour de France. De shampoofabrikant zal tijdens de koers 'doping voor het haar' niet gaan gebruiken, zo blijkt uit een 'dringende mededeling' op de site van de hoofdsponsor van wielerploeg Giant.

Het Duitse bedrijf heeft al jaren de slogan dat de cafeïne-shampoo 'doping voor het haar' is. Ondanks dat het wielrennen de afgelopen jaren geteisterd wordt door dopingschandalen, werd de slogan gehandhaafd. Giant-Alpecin is onder anderen de ploeg van Tom Dumoulin, Marcel Kittel en John Degenkolb.

Maar Alpecin heeft besloten dat ze de komende twee weken niet op deze manier de publiciteit zullen opzoeken.,,Daarmee willen wij voorkomen dat er mogelijk discussie ontstaat over onze sponsoring. Wij ondersteunen uit overtuiging een team dat zich ver houdt van doping. Dat neemt niet weg dat we voor onze cafeïne-shampoo ook in de toekomst zullen blijven claimen dat deze werkt als doping voor het haar", zegt Eduard Dörrenberg, directeur en grootaandeelhouder op de site.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015