Gatlin nadert recordtijd Bolt op 200 meter (2)

29 juni 2015

N i e u w bericht, meer informatie

EUGENE (ANP) - De Amerikaanse sprinter Justin Gatlin verkeert in topvorm. De 33-jarige Gatlin raffelde zondag bij de Amerikaanse trials in Eugene voor de WK atletiek de 200 meter af in 19,57 seconden, ruim onder zijn persoonlijk record dat op 19,68 stond. Slechts vier mannen waren ooit sneller dan Gatlin, met de Jamaicaan Usain Bolt als wereldrecordhouder (19,19).

De Amerikaan schitterde vorige maand ook al op de 100 meter door 9,74 te lopen, een persoonlijke toptijd. Pas op de WK eind augustus in Peking komt het tot een confrontatie tussen Gatlin en Bolt, de zesvoudig olympisch kampioen die nog ver verwijderd is van zijn topvorm. ,,Justin heeft een hoop praatjes'', zei Bolt onlangs, toen Gatlin zichzelf had uitgeroepen tot de te kloppen man. ,,Ik vind het altijd leuk om tegen praatjesmakers te lopen, want als ze hun woorden niet nakomen, staan ze voor gek."

Gatlin ging na zijn toptijd niet in op de woorden van Bolt. ,,Op dit moment maak ik me alleen druk om mezelf. Ik wilde hier wel even een statement maken met een tijd en dat is gelukt'', zei de man, die een dopingverleden aan zich heeft kleven. Hij was tussen 2006 en 2010 geschorst wegens het gebruik van verboden middelen.

De topsprinter was vooral te spreken over de technische uitvoering van zijn razendsnelle 200 meter. ,,Alles klopte, ook al deed het pijn. Ik hoop dat ik nog sneller kan, maar ik durf nauwelijks te denken aan het Amerikaanse record (19,32), want dat is van Michael Johnson. Zijn naam uitspreken is al een eer. Hij was onbevattelijk groot.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015