Australische zwemster ontloopt dopingstraf (2)

16 september 2015

N i e u w bericht, meer informatie

SYDNEY (ANP/RTR) - De Australische zwemster Kylie Palmer heeft een waarschuwing gekregen vanwege het overtreden van de dopingregels in 2013. Palmer, lid van de estafetteploeg 4x200 vrij die goud won op de Spelen van Peking en zilver in Londen, was door de internationale zwembond FINA gevrijwaard van vervolging nadat ,,een kleine hoeveelheid van een verboden middel'' was aangetroffen bij een dopingtest bij de WK. Al haar andere tests tijdens het titeltoernooi in Barcelona waren negatief.

Het wereldantidopingbureau WADA legde zich er niet bij neer en eiste begin dit jaar bij het sporttribunaal CAS dat de zaak moest worden behandeld als een dopingovertreding. Palmer besloot daarop zich terug te trekken voor de WK van dit jaar in Kazan en accepteerde een voorlopige schorsing. De FINA maakte woensdag bekend dat een waarschuwing volstaat. Ook moet Palmer het gewonnen prijzengeld op de dag van de positieve test inleveren. Haar in Barcelona met de estafetteploeg gewonnen zilveren medaille mag ze houden.

,,Palmer is hangende het onderzoek op vrijwillige basis aan de kant gebleven. Ze is nu weer welkom in het team op het moment dat ze dat wil'', verklaarde de Australische zwembond waar de Nederlander Jacco Verhaeren als bondscoach en directeur van onderzoekscentrum Swimming Australia High Performance Unit werkzaam is. De zwemster heeft altijd ontkend een verboden middel te hebben gebruikt. ,,Ik ben erg blij met deze beslissing. Mijn doel is Australië te vertegenwoordigen bij de Spelen in Rio. Ik kan niet wachten om naar dat doel toe te gaan werken'', liet Palmer weten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015