Scarponi blijft bij Nibali en Aru

18 september 2015

RICHMOND (ANP) - De Italiaanse wielrenner Michele Scarponi rijdt ook volgend seizoen voor Astana. De wielerploeg uit Kazachstan heeft het contract van de 35-jarige veteraan verlengd tot eind 2016. Scarponi hielp landgenoot Vincenzo Nibali vorig jaar aan de eindzege in de Tour de France, dit jaar kwam de titelverdediger met Scarponi aan zijn zijde niet verder dan de vierde plaats. De routinier moet Nibali en Fabio Aru, de winnaar van de Vuelta, volgend jaar aan nieuwe successen helpen.

Scarponi staat in de boeken als winnaar van de Giro van 2011. De Italiaan kreeg de zege toegewezen nadat Alberto Contador, de eigenlijke winnaar, vanwege een dopingzaak was gediskwalificeerd. Scarponi werd zelf in 2012 voor drie maanden geschorst omdat hij op bezoek was geweest bij de omstreden Italiaanse 'dopingarts' Michele Ferrari. Een jaar later verruilde hij Lampre voor Astana.

Naast Scarponi kreeg ook Davide Malacarne vrijdag een nieuw contract bij Astana voor volgend jaar. Eerder deze week werden de verbintenissen van Dario Cataldo, Diego Rosa en Paolo Tiralongo al verlengd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015