Nieuw dopinggeval Russische atletiek

1 maart 2016

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische atletiek heeft dinsdag een nieuw dopinggeval naar buiten gebracht. De pas zeventienjarige hordeloper Maksim Kosjoekov is in juni vorig jaar bij de nationale kampioenschappen betrapt op de verboden steroïde methenolon en voor vier jaar geschorst. De Russische atletiekbond bracht de straf voor de talentvolle atleet naar buiten.

Russische atleten mogen nog altijd niet meedoen aan internationale wedstrijden als gevolg van hun schorsing door de internationale atletiekfederatie IAAF wegens het jarenlange systematische dopegebruik. De schorsing blijft van kracht zolang Rusland niet kan aantonen dat het zijn antidopingbeleid op orde heeft. In het uiterste geval ontbreken Russische atleten op de Olympische Spelen van Rio.

Onlangs hevelde de Russische atletiekbond acht andere dopinggevallen over naar het internationaal sporttribunaal CAS. Een van die gevallen betrof voormalig wereldkampioene zevenkamp Tatjana Tsjernova. Zij was in januari 2015 al geschorst in een andere dopingzaak en wacht nu mogelijk een nog langere uitsluiting.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016