Nog volop olympische tickets te koop (2)

2 maart 2016

N i e u w bericht, meer informatie

RIO DE JANEIRO (ANP) - Het wil nog niet erg vlotten met de kaartverkoop voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Vijf maanden voor het begin zijn er nog volop tickets beschikbaar. Minder dan de helft van de 7,5 miljoen toegangsbewijzen is aan de man gebracht. Belangrijke redenen daarvoor zijn de economische crisis in Brazilië en de zorgen over de verspreiding van het Zika-virus.

,,Ongeveer 47 procent is verkocht'', onthulde directeur communicatie Mario Andrada woensdag tijdens een voortgangsoverleg met het IOC. Het betreft vooral de duurste plaatsen bij de meeste geliefde sporten, waardoor de opbrengst tot dusver 194 miljoen dollar (179 miljoen euro) is, ofwel 74 procent van de doelstelling. ,,De topevenementen en de openingsceremonie zijn vrijwel uitverkocht.''

De prijs van de kaartjes varieert tussen de 10 en ruim 1000 euro. Meer dan de helft van de tickets gaat voor 16 euro of minder de deur uit. In Londen 2012 moest voor het goedkoopste stoeltje twee keer zo veel worden betaald.

Andrada verzekerde de IOC-delegatie dat de noodzakelijke dopingwetgeving op tijd bij presidentieel decreet zal zijn geregeld. Antidopingagentschap WADA heeft 18 maart als deadline gesteld. Brazilië moet zich conformeren aan de wettelijke richtlijnen wereldwijd, anders blijft het dopinglaboratorium in Rio, dat 23 miljoen euro heeft gekost, ongebruikt.

De organisatie van de Spelen gaat het water in de Guanabara-baai vaker controleren op ziekteverwekkers. De zeilers en langeafstandzwemmers maken zich ernstige zorgen over de vervuiling. De lagune waar de roeiers en kanoërs hun wedstrijden afwerken, wordt ook beter in de gaten gehouden. Volgens Andrada wordt de waterkwaliteit vanaf april om de andere dag getest en tijdens de Spelen dagelijks.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016