Sportarts: Ibrahimovic gebruikte doping (2)

7 april 2016

N i e u w bericht, meer informatie

STOCKHOLM (ANP) - Ulf Karlsson, de voormalige sportarts van de nationale atletiekploeg van Zweden, gelooft dat Zlatan Ibrahimovic verboden middelen heeft gebruikt. ,,Daar ben ik eigenlijk ook wel van overtuigd'', zegt hij donderdag in de Zweedse krant Sportbladet.

Karlsson baseert zich vooral op het lichaam van Ibrahimovic na zijn overstap van Ajax naar Juventus in 2004. Hij schat dat de Zweed binnen zes maanden zo'n 10 kilo aan spiermassa won in Turijn. ,,Albin Ekdal werd bij Juventus ook snel 8 kilo zwaarder. Ze hadden bij Juventus daar een dokter in dienst die 22 maanden geschorst is geweest. Dan weet je genoeg. Begrijp me niet verkeerd. Ik beschuldig Ibrahimovic nergens van. Ik wil alleen een discussie op gang brengen over doping bij teamsporten.''

Mino Raiola, zaakwaarnemer van Ibrahimovic, noemde de beschuldigen aan het adres van de spits van Paris Saint-Germain belachelijk. ,,Ik heb geen verstand van de wet, maar een advocaat bekijkt deze zaak nu. Karlsson heeft namelijk een hele grote fout gemaakt'', zei hij in Sportbladet.

Juventus is in het verleden vaker met doping in verband gebracht. Dat gebeurde ook na zege op Ajax in de finale van de Champions League in 1996. Na uitgebreid onderzoek concludeerde een Italiaanse rechter dat spelers van Juventus tussen 1994 en 1998 inderdaad regelmatig verboden middelen hebben gebruikt. Hij kon echter niet aantonen voor welke wedstrijden dat was gebeurd. Juventus mocht zich daardoor winnaar van de Champions League blijven noemen.

Clubarts Riccardo Agricola werd later veroordeeld tot 22 maanden celstraf vanwege sportfraude en nalatigheid bij de bescherming van de gezondheid van de spelers.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016