Atleten Peking 2008 alsnog betrapt op doping (2)

17 mei 2016

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Bij hernieuwde tests van monsters die zijn afgenomen bij deelnemers aan de Olympische Spelen in Peking in 2008 zijn 31 atleten alsnog betrapt op dopinggebruik. De tests werden vooral uitgevoerd bij sporters die mogelijk nog in actie willen komen op de Olympische Spelen dit jaar in Rio de Janeiro. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft dinsdag stappen aangekondigd en de twaalf nationale olympische comités van de fraudeurs geïnformeerd.

Het IOC kondigt aan dat ook nog meer dan 250 dopingmonsters van deelnemers aan de Spelen in Londen in 2012 wederom en met de nieuwste methoden worden getest op doping.

Namen van betrapte sporters zijn nog niet genoemd.

Het IOC kondigde dinsdag bovendien onderzoek aan naar het omstreden dopinglaboratorium dat speciaal voor de Winterspelen in 2014 in Sotsji was opgezet en waar urinebuisjes van gedrogeerde Russische sporters zouden zijn vervangen door buisjes met schone urine. Monsters uit 2014 die zijn opgeslagen in Lausanne worden zo goed en zo efficiënt mogelijk opnieuw geanalyseerd, aldus het IOC.

,,Al deze maatregelen zijn een krachtige aanval tegen valsspelers die we niet toestaan om te winnen. Dopinggebruikers kunnen zich niet verstoppen. We bewaren monsters tien jaar zodat fraudeurs weten dat ze nooit gerust kunnen zijn'', aldus IOC-voorzitter Thomas Bach dinsdag in een verklaring.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016