Degradatie dreigt voor geplaagd Frankfurt

19 mei 2016

FRANKFURT (ANP) - De Duitse verdediger Marco Russ van Eintracht Frankfurt maakt zware tijden door. Bij de aanvoerder van de Duitse degradatiekandidaat Frankfurt werd onlangs via een dopingtest een tumor in zijn lichaam ontdekt. Desondanks stond Russ donderdag gewoon in de basis tijdens de eerste confrontatie met 1. FC Nürnberg om een plek in de Bundesliga. Kort voor rust opende hij de score, maar wel met een eigen doelpunt.

Eintracht Frankfurt kwam na ruim een uur spelen langszij via Mijat Gacinovic (1-1). Daar blijf het bij, ook nadat spits Luc Castaignos bij de thuisclub was ingevallen. Dave Bulthuis speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij Nürnberg, dat maandag voor eigen publiek promotie naar de Bundesliga kan afdwingen. Een dag later gaat Russ onder het mes.

De verdediger kreeg woensdag te horen dat hij bij een dopingtest 'betrapt' was op te hoge waarden van een bepaald hormoon, hCG. Medici van Frankfurt ontdekten vervolgens dat het lichaam van Russ daar zelf verantwoordelijk voor was, omdat hij een tumor met zich meedraagt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016