EK: deur nog open voor Russische atleten (2)

5 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (ANP) - De deur voor Russische atleten blijft tot het laatste moment open bij de EK atletiek in Amsterdam. Dat zei voorzitter Svein Arne Hansen van de Europese atletiekfederatie dinsdag tijdens een persconferentie in het Stedelijk Museum.

,,Ik heb vandaag nog contact gehad met de werkgroep van de IAAF die zich bezighoudt met verzoeken van individuele Russen om toegelaten te worden tot de Spelen en andere wedstrijden. Maar er was nog geen beslissing genomen'', aldus de Noor. Wel is besloten om Joelia Stepanova, die klokkenluider in de Russische dopingaffaire, een startbewijs te geven voor de EK. Ze zal onder een neutrale vlag deelnemen en begint woensdag als deelnemer op de 800 meter aan het toernooi.

De Europese atletiekfederatie toonde zich zeer tevreden over de innovaties die in Amsterdam zijn doorgevoerd. Met name de keuze om de kwalificaties voor het discuswerpen en speerwerpen op het Museumplein te houden, viel in goede aarde. Dat geldt ook voor het introduceren van een halve marathon en wedstrijden voor paralympische atleten. ,,Ik heb bovendien een heel goede indruk van de organisatie hier'', aldus Hansen.

Hansen opende dinsdag aan het eind van de middag het EK officieel, tijdens een korte plechtigheid op het Museumplein. Daar was ook koning Willem-Alexander bij aanwezig.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016