Vastenburg op medaillejacht eerste dag EK

6 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) - Vijftien Nederlandse atleten komen woensdag in actie op de eerste wedstrijddag van de Europese kampioenschappen atletiek in Amsterdam. Jip Vastenburg is de enige die al kans maakt op een medaille. De 22-jarige specialiste op de lange afstand loopt tegen 19.00 uur de finale van de 10.000 meter in het Olympisch Stadion.

Vastenburg verraste twee jaar geleden op de EK in Zürich met de vierde plaats en is nu een van de favorietes voor eremetaal. Ze neemt het onder anderen op tegen de 42-jarige Britse regerend kampioene Jo Pavey.

De andere Nederlanders doen mee in series of kwalificaties. Zo mag Corinne Nugter vanuit de gelegenheidsring op het Museumplein proberen in de finale van het discuswerpen te geraken.

Meerkampers Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun werken de eerste vijf onderdelen van de tienkamp af. Sintnicolaas, die al eens zilver won, is kanshebber op een medaille.

De series van de 800 meter voor vrouwen zijn niet alleen interessant vanwege Sanne Verstegen. De Nederlands kampioene treft in haar heat Joelia Stepanova, de klokkenluidster van het Russische dopingschandaal die van de internationale atletiekfederatie IAAF onder neutrale vlag mag meedoen aan de EK.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016