Rusland wil met 387 sporters naar Rio 2016

20 juli 2016

MOSKOU (ANP) - Het olympisch comité van Rusland wil 387 sporters afvaardigen naar de Olympische Spelen van Rio 2016. Dat heeft voorzitter Alexander Zjoekov woensdag gezegd. Dit aantal is inclusief de 68 atleten die bij het internationaal sporttribunaal CAS in beroep zijn gegaan tegen de schorsing van de Russische atletiek voor Rio 2016, vanwege de diepgewortelde dopingcultuur. Zij krijgen donderdag van het CAS te horen of ze alsnog mogen deelnemen aan de zomerspelen in Brazilië.

Na het oordeel van het CAS zal het IOC waarschijnlijk op korte termijn een uitspraak doen over een mogelijk algehele uitsluiting van de Russische sporters voor Rio 2016. Afgelopen dinsdag voerde het hoofdbestuur van het IOC spoedberaad over de schokkende conclusies in het onderzoeksrapport van het mondiale antidopingbureau WADA over de omvangrijke en systematische dopingfraude door de Russen bij Sotsji 2014.

Zjoekov liet woensdag weten dat Rusland zelf geen boycot overweegt van Rio 2016, uit protest tegen de internationale afhandeling van de Russische dopingperikelen. ,,Daarmee zou de olympische beweging ineen storten.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016