Schippers leeft relaxed toe naar Spelen (2)

21 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - Dafne Schippers is klaar voor de Olympische Spelen in Rio. ,,Ik voel me goed en heb goed getraind'', zei de atlete donderdag op een persconferentie in Londen, waar ze tijdens de Diamond Leaguewedstrijden uitkomt op de 200 meter.

Naar eigen zeggen weet Schippers eindelijk de rust in haar hoofd te bewaren. ,,Ik ben heel relaxed. Sprinten vraagt veel van je, op een gegeven moment word je moe, ook in je hoofd. Ik heb geleerd meer ontspannen te zijn en niet te blijven piekeren. Mijn lichaam is in topvorm en ik weet dat ik daarop kan vertrouwen.''

De kersverse Europees kampioene op de 100 meter ziet in Rio ook kansen voor de estafetteploeg. ,,Tijdens de EK in Amsterdam vlamden alle vrouwen. Als we dat weer doen in Rio, kunnen we voor de medailles gaan.'' Samen met Jamile Samuel, Tessa van Schagen en Naomi Sedney pakte Schippers deze maand ook de titel op de 4x100 meter estafette. Het sprintkwartet scherpte tevens het Nederlands record aan.

Volgens de atlete is de meerkamp in ieder geval niet meer aan de orde. ,,Ik weet dat mijn lichaam verschillende afstanden aankan, maar richt me alleen op de sprint. Bij de meerkamp kun je niet op elk onderdeel goed zijn, je geeft maar 70 à 80 procent. Bij de sprint kan ik me helemaal focussen en de volle 100 procent geven.''

Op de persconferentie werd de Utrechtse ook gevraagd naar de schorsing van alle Russische atleten. ,,Het is goed dat er aan een schone sport gewerkt wordt'', zei Schippers daarop. ,,Gelukkig doet de organisatie er alles aan om dat voor elkaar te krijgen.'' De internationale atletiekfederatie IAAF heeft Rusland geschorst vanwege de diepgewortelde dopingcultuur in het land. Sporttribunaal CAS handhaafde dat besluit donderdag.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016