Moetko: tijd voor de burgerrechter

21 juli 2016

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische sportminister Vitali Moetko heeft olympische atleten opgeroepen de hulp van de burgerrechter in te roepen om de schorsing van 68 Russische atleten door het internationaal sporttribunaal CAS ongedaan te maken.

,,Het is tijd om de burgerrechter in te schakelen'', zei Moetko donderdag na het vonnis van het CAS. Die uitspraak schaadt volgens hem de rechten van schone sportlieden.

De bewindsman piekert er niet over af te treden. Daarover wordt gespeculeerd sinds het verschijnen van het WADA-rapport over de door de Russische staat georganiseerde doping. ,,Ik dien de staat'', zei Moetko. Over zijn ontslag moeten president Poetin en premier Medvedev maar oordelen, vindt hij.

Polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva reageerde giftig op de beslissing van het CAS. De tweevoudig olympisch kampioene meent dat de ,,zogenaamd schone buitenlandse atleten opgelucht zullen ademhalen om in onze afwezigheid hun pseudo-gouden medailles te winnen.'' Ze heeft haar hoop gevestigd op IOC-voorzitter Thomas Bach.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016