Rusland: laat 'schone' atleten naar Rio gaan

25 juli 2016

MOSKOU (ANP) - De Russische sportminister Vitali Moetko waagt nog een poging om alsnog atleten uit zijn land op de Olympische Spelen te krijgen. Moetko heeft een brief gestuurd aan Sebastian Coe, de voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF, met het verzoek om 'schone' atleten toch naar Rio de Janeiro te laten gaan. ,,Geef de atleten die voldoen aan de criteria van het Internationaal Olympisch Comité toch de mogelijkheid naar Rio te gaan'', zo luidt volgens Russische persbureaus de oproep van Moetko.

De IAAF heeft de Russische atleten geschorst vanwege een grootschalige dopingaffaire in het land. Sporttribunaal CAS hield de schorsing van de atleten, die in beroep waren gegaan, vorige week overeind. Het IOC bepaalde zondag dat Russische sporters die nooit op doping zijn betrapt en herhaaldelijk buiten hun land zijn getest, onder strikte voorwaarden naar Rio mogen. Moetko ziet daar een opening in voor zijn atleten.

,,In mijn ogen is het oneerlijk dat alle atleten zijn geschorst, onder wie een grootheid als Jelena Isinbajeva die een zuivere reputatie heeft en heel vaak op doping is getest'', aldus de minister.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016