Gejuich bij binnenkomst team vluchtelingen

6 augustus 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) - Het team van vluchtelingen dat meedoet aan de Olympische Spelen is vrijdag tijdens de opening van het evenement met veel enthousiasme onthaald. Toen het tiental als 206e deelnemer werd genoemd in het volle stadion Maracanã, begonnen de Brazilianen te klappen en te juichen. Op het ereterras stonden de bestuurders, onder wie voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité, op om de vluchtelingen te begroeten.

Het is voor het eerst dat een vluchtelingenteam aan de Spelen deelneemt. Vijf van de sporters komen uit Zuid-Soedan, twee zijn van Syrische afkomst, twee vluchtelingen komen uit de Democratische Republiek Congo en één uit Ethiopië.

Het lawaai in het stadion nam na het vluchtelingenteam nog verder toe. Brazilië presenteerde zich als 207e en laatste aan het publiek.

De reacties op de binnenkomst van de Russische supporters waren gemengd. Sommige mensen floten afkerend, anderen juichten. De deelname van de Russische atleten is veelbesproken vanwege een dopingschandaal in het land.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016