Opnieuw Russische medailles afgenomen

19 augustus 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) - Opnieuw moet Rusland medailles inleveren die het land op de Olympische Spelen in Peking in 2008 heeft gewonnen. Na een dopinggeval in de ploeg die de 4x100 meter won is er nu ook een atlete betrapt die deel uitmaakte van het kwartet dat zilver pakte op de 4x400 meter estafette.

Het IOC maakte vrijdag bekend dat in monsters die in 2008 werden afgenomen bij hardloopster Anastasia Kapatsjinskaja sporen van anabolen zijn gevonden. De nu 36-jarige loopster kwam toentertijd uit op de 4x400 meter. Jamaica schuift daardoor door naar de zilveren positie, Wit-Rusland naar het brons.

Eerder deze week maakte het IOC al bekend dat er in het urinemonster van 4x100-meterloopster Joelia Tsjermosjanskaja bij een nieuwe test stanozolol en turinabol is ontdekt. België werd tweede en mag door de diskwalificatie van de Russinnen rekenen op het goud.

Het IOC heeft met betere methoden meer dan duizend monsters van Peking 2008 en Londen 2012 opnieuw getest. In totaal werden bijna honderd sporters alsnog betrapt op het gebruik van verboden middelen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016