Villar: UEFA is gezond

24 augustus 2016

MADRID (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA verkeert in blakende gezondheid. Dat schrijft Angel Maria Villar in zijn manifest voor zijn verkiezing als voorzitter van de UEFA. De voorzitter van de Spaanse voetbalbond is een van de drie kandidaten om de wegens corruptie geschorste Fransman Michel Platini op te volgen. De andere twee zijn KNVB-voorzitter Michael van Praag en de Sloveen Aleksander Ceferin. De verkiezing is op 14 september in Athene.

Villar belooft meer transparantie en democratie in het bestuur, wil voetbal verder blijven ontwikkelen en promoten en de sport beschermen tegen doping en matchfixing. Algemene doelen waarmee Villar zich niet bijzonder onderscheidt.

De Spanjaard benadrukt vooral dat het goed gaat met de UEFA en dat hij daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. De 66-jarige Villar schrijft dat niet zonder reden; hij zit al sinds 1992 in het dagelijks bestuur van de UEFA en is sinds 2000 vicevoorzitter. Hij heeft ook de taken van Platini waargenomen sinds diens vertrek.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016