Kenia ontmantelt olympisch comité

25 augustus 2016

NAIROBI (ANP) - Kenia heeft zijn nationaal olympisch comité (NOC-K) ontmanteld wegens falend management voor en tijdens de Spelen van Rio de Janeiro. Minister van Sport Hassan Wario heeft dat donderdag bekendgemaakt. Hij heeft een werkgroep geformeerd die gaat uitzoeken wat er allemaal is mis gegaan. Het rapport moet eind volgende maand klaar zijn.

,,Er was sprake van wanbeleid bij het regelen van goede faciliteiten voor onze atleten en het hele team Kenia. Dat varieerde van missers ten aanzien van de accommodatie en de reis tot slechte afhandeling van de accreditatielijst en van uitrustingen die nooit aankwamen bij de atleten'', zei Wario tijdens een persconferentie. ,,Bij deze ontbind ik het Keniaans olympisch comité met onmiddellijke ingang.''

Voor de Spelen, met zes keer goud en zes keer zilver niettemin een groot succes, veegde chef d' équipe Wesley Korir de vloer al aan met NOC-K. Hij eist een professionelere behandeling, tijdig uitbetalen van toelagen en beëindiging van de pesterijen door dopingofficials. Francis Paul, de secretaris van NOC-K, kondigde aan het overheidsbesluit aan te kaarten bij het IOC.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016