Boksgevecht Fury - Klitsjko weer uitgesteld (2)

23 september 2016

MANCHESTER (ANP) - Het boksgevecht tussen Tyson Fury en Vladimir Klitsjko om de wereldtitel in het zwaargewicht moet opnieuw worden uitgesteld. Promotor Hennessy Sports bevestigde vrijdagavond de geruchten dat titelverdediger Fury te geblesseerd is om te kunnen vechten. De twee boksers zouden elkaar op 29 oktober treffen in Manchester, maar ze moeten weer op zoek naar een nieuwe datum. Volgens de Duitse krant Bild heeft het kamp-Klitsjko voor 10 december alvast een sportarena in Hamburg gereserveerd.

,,Tot onze grote teleurstelling moeten we mededelen dat het wereldtitelgevecht tussen Fury en Klitsjko niet doorgaat'', staat in de verklaring van Hennessy Sports. Tijdens een medische test bleek deze week dat Fury niet fit genoeg is om te vechten. De Brit moet eerst helemaal herstellen voordat hij de ring in kan. ,,Tyson is er kapot van.''

Fury onttroonde Klitsjko vorig jaar als 'koning' van de zwaargewichten. De excentrieke Brit versloeg de veertigjarige bokser uit Oekraïne in november op punten in Düsseldorf. Klitsjko wil dolgraag revanche nemen, maar voorlopig krijgt hij de kans niet.

In eerste instantie zouden de twee elkaar op 9 juli weer treffen, maar Fury meldde zich twee weken voor het gevecht af met een enkelblessure. Klitsjko en Fury spraken af hun wereldtitelgevecht te verplaatsen naar 29 oktober. De Engelsman, die zich in november moet verantwoorden voor een positieve dopingtest, haakte echter weer af.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016