Sky-baas Brailsford verdedigt Wiggins (2)

26 september 2016

LONDEN (ANP) - Wielrenner Bradley Wiggins heeft volgens de teambaas van Team Sky geen medicijnen gebruikt om zijn prestaties te bevorderen. Sir David Brailsford zei maandag in een interview met de BBC dat Team Sky niet ,,over de grens gaat'' als het om prestatiebevorderende middelen gaat.

Brailsford zei dat Wiggins al last heeft van astma en allergieën zolang hij hem kent. ,,Ik weet dat er een doorverwijzing naar een specialist was en dat hij van de autoriteiten toestemming heeft gekregen om medicijnen te gebruiken. Ik vertrouw en geloof in de integriteit van dat proces.''

Russische hackers hadden openbaar gemaakt dat de eerste Britse Tourwinnaar onder meer kort voor zijn zege in 2012 met toestemming de verboden corticosteroïde triamcinolon kon gebruiken tegen zijn astma. Er is geen sprake van een overtreding van de regels door Wiggins. Het nieuws bracht de renner en het team deze week in verlegenheid.

Volgens Brailsford werpen de beschuldigingen echter geen schaduw over de prestaties van Team Sky in de afgelopen jaren en kunnen de mensen ,,100 procent vertrouwen'' in het team houden. ,,Het antidopingstandpunt is namelijk de reden waarom we dit team zijn begonnen. Ik kan garanderen dat niemand in dit team onder druk is gezet of wordt gezet om iets buiten de regels te doen.''

De Brit maakte bekend dat de ploeg meer transparant wil zijn over het medicijngebruik van de coureurs, maar zei ook dat de wielrenners niet gedwongen worden om deze gegevens openbaar te maken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016