Oud-ploeggenoten balen van boek Dekker (2)

15 november 2016

HILVERSUM (ANP) - De oud-renners Michael Boogerd, Steven de Jongh en Jacques Hanegraaf zijn niet blij met de biografie van oud-wielrenner Thomas Dekker. Ze zijn onaangenaam verrast door de onthullingen over doping en seks.

Boogerd, oud-ploegmakker en ook kamergenoot van Dekker bij de toenmalige ploeg van Rabobank, is behoorlijk geschrokken van de naar buiten gekomen passages. ,,Ik kan me totaal niet vinden in wat ik tot nu toe gelezen heb'', vertelde de Haagse oud-prof dinsdag aan RTL Boulevard.

Dekker laat onder meer weten dat hij samen met kamergenoot Boogerd vlak voor de start van de Tour de France van 2007 enkele Oost-Europese prostituees inhuurde. Ook staat in het boek dat Dekker doping kocht van Boogerd. De winnaar van twee Touretappes zegt niet te zijn ingelicht over de komst van de onthullende biografie. ,,Ik probeer al anderhalf jaar tevergeefs contact te zoeken met Thomas. Het boek komt dan ook als een onaangename verrassing."

De Jongh, die in een seksueel getinte passage voorkomt, reageerde via Twitter op de onthullingen in het boek. Hij is vooral boos op schrijver Thijs Zonneveld. ,,Bedankt voor de hoor en wederhoor. Niet gebeurd.''

Oud-renner Hanegraaf, destijds manager van Dekker, weerlegt op Omroep Brabant de beschuldigingen in het boek aan zijn adres ,,Totale onzin en pure laster'', zegt de Brabander over de passage waarin hij wordt genoemd als degene die Dekker heeft aangezet tot dopegebruik. ,,Ik heb in die tijd alleen maar contracten afgesloten en verder niets met doping te maken gehad'', aldus Hanegraaf.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016