Oranje met Schippers en Martina naar EK (2)

14 juni 2017

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse atletiekunie vaardigt vijftig atleten uit naar de Europese kampioenschappen voor landenteams, van 23 tot en met 25 juni in het Franse Lille. Sprintkoningin Dafne Schippers is ook van de partij, maar ze loopt alleen mee in de estafette 4x100 meter. Churandy Martina wordt wel individueel ingezet, op de 200 meter.

De Nederlandse equipe strijdt in Lille in de Super League, het hoogste niveau. Oranje dwong twee jaar geleden in het Griekse Heraklion, onder meer door overwinningen van Schippers op de 100 en 200 meter, promotie af. In Lille neemt de Nederlandse atletiekequipe het op tegen tien andere landen, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Polen, Spanje, Italië en gastland Frankrijk. Rusland is vanwege de internationale dopingschorsing afwezig.

Sifan Hassan ontbreekt in de Nederlandse ploeg. De atlete liep afgelopen zondag bij de FBK Games nog de beste wereldjaartijd op de 1500 meter (3.56,14), maar staat haar plek voor de EK in Lille af aan Maureen Koster. Naomi Sedney is aangewezen als vervangster van Schippers op de 100 meter, Tessa van Schagen loopt de 200 meter. Bij de mannen is Solomon Bockarie op de 100 meter gezet en komen ook de toppers Liemarvin Bonevacia (400 meter) en Thijmen Kupers (800 meter) in actie.

In de Nederlandse ploeg is ook ruimte voor Menno Vloon, die vorige week het Nederlands record polsstokhoogspringen op 5,85 meter zette, en Thomas van Ophem, de nieuwe houder van het Nederlands record speerwerpen (80,70 meter).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017