Bertens in New York tegen Sakkari (2)

25 augustus 2017

N i e u w bericht, meer informatie

NEW YORK (ANP) - Tennisster Kiki Bertens speelt in de eerste ronde van de US Open in New York tegen de Griekse Maria Sakkari. Bertens (25) is bij het laatste grandslamtoernooi van het jaar als 24e geplaatst. Sakkari (22) is de huidige nummer 94 van de wereldranglijst. Beiden speelden één keer eerder tegen elkaar. Bertens won dat duel.

Richèl Hogenkamp is in hetzelfde blok ingedeeld als Bertens. Hogenkamp neemt het in de eerste ronde op tegen de Australische Arina Rodionova, die op een wildcard mag meedoen aan het hoofdtoernooi. Rodionova staat 134e in het mondiale klassement, Hogenkamp neemt de 102e plek in. Als Bertens en Hogenkamp hun eerste partij winnen, spelen ze in de tweede ronde tegen elkaar.

De tegenstander van Lesley Kerkhove, die zich via het kwalificatietoernooi verzekerde van deelname aan het hoofdtoernooi, is nog niet bekend.

Robin Haase, de enige Nederlander in het enkelspel bij de mannen, stuit in de eerste ronde op de Brit Kyle Edmund, de nummer 45 op de tennisladder. Haase is als 32e geplaatst in New York. Hij won twee jaar geleden in Miami van Edmund.

Bij de vrouwen leverde de loting meteen een topper in de eerste ronde op. De als tweede geplaatste Roemeense Simona Halep is gekoppeld aan de Russin Maria Sjarapova. De voormalige nummer 1 van de wereldranglijst mag na haar dopingschorsing op een wildcard meedoen aan de US Open, waar ze in 2006 de titel veroverde.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017