US Open geeft Sjarapova een wildcard (2)

15 augustus 2017

N i e u w bericht, meer informatie

NEW YORK (ANP) - Maria Sjarapova weet zich verzekerd van deelname aan de US Open, mits ze op tijd fit is. De organisatie van het Amerikaanse grandslamtoernooi heeft de Russische tennisster een wildcard gegeven. Sjarapova maakte in april van dit jaar haar rentree na een dopingschorsing van vijftien maanden.

De voormalige nummer één van de wereld hoopte toen op een uitnodiging voor Roland Garros, maar de Fransen besloten Sjarapova geen wildcard te geven. De dertigjarige Russin miste vervolgens Wimbledon, waar ze via de kwalificaties een plek in het hoofdtoernooi wilde bemachtigen, vanwege een spierblessure.

In de aanloop naar de US Open, het toernooi in New York dat ze in 2006 won, kampt Sjarapova met een armblessure. Ze moest zich daardoor begin deze maand terugtrekken uit het WTA-toernooi in Stanford en meldde zich zondag ook af voor Cincinnati, het Amerikaanse hardcourtevenement dat dient als voorbereiding op de US Open. Sjarapova deed dat omdat ze naar eigen zeggen haar deelname aan het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar niet in gevaar wil brengen.

Met een wildcard voor het hoofdtoernooi op zak, hoeft de huidige nummer 148 van de wereld in ieder geval geen kwalificaties te spelen. Als Sjarapova op tijd hersteld is, begint ze eind deze maand in New York aan haar eerste grandslamtoernooi in ruim anderhalf jaar.

Haar laatste optreden dateert van begin 2016 bij de Australian Open, waar ze in de kwartfinales strandde. Enkele weken daarna onthulde de Russin zelf dat ze in Melbourne positief had getest op meldonium, het hartmedicijn met prestatiebevorderende werking dat sinds 1 januari van dat jaar op de verboden lijst staat.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017