Sjarapova veerkrachtig door in New York

31 augustus 2017

NEW YORK (ANP) - Maria Sjarapova heeft de derde ronde bereikt van de US Open in New York. De dertigjarige tennisster uit Rusland was in drie sets te sterk voor de Hongaarse Timea Babos, de nummer 59 van de wereldranglijst. De kampioene van 2006 zegevierde met 6-7 (4) 6-4 6-1. Sven Groeneveld, de Nederlandse coach van Sjarapova, keek vanaf de tribunes in het Arthur Ashe Stadium vooral in de derde set tevreden toe.

Sjarapova speelt in de derde ronde tegen de winnares van het Amerikaanse onderonsje tussen Sofia Kenin en Sachia Vickery.

Sjarapova keerde in april terug in het WTA-circuit na haar dopingschorsing van vijftien maanden. Ze maakte afgelopen maandag indruk tegen als tweede geplaatste Roemeense Simona Halep (6-4 4-6 6-3).

Na die verrassende winstpartij werd de naam van Sjarapova door sommige kenners meteen aan het rijtje kanshebbers voor de titel toegevoegd. In haar duel met Babos (24) kon de vijfvoudige majorwinnares de hoge verwachtingen echter niet helemaal waarmaken. Haar spel was minder sterk en stabiel dan tegen Halep, maar na 2 uur en 19 minuten goed genoeg voor de zege.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017