Armstrong eregast bij Ronde van Vlaanderen (2)

14 december 2017

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Als alles volgens plan verloopt, maakt Lance Armstrong een spraakmakende rentree in de internationale wielerwereld. De gevallen Amerikaanse wielrenner, levenslang geschorst wegens doping, is als eregast uitgenodigd bij de Ronde van Vlaanderen in 2018. Voor de 'Tour of Flanders Business Academy' zal hij op 30 maart, twee dagen voor de Belgische klassieker, een toespraak houden voor 2000 wielerliefhebbers.

,,Armstrong wil graag naar Vlaanderen komen om zijn verhaal te vertellen en om zijn favoriete eendagswedstrijd live te beleven'', liet organisator Wouter Vandenhaute weten. ,,Voor hem is het ook een terugkeer naar de wielersport en wat mij betreft is hij welkom. Lance Armstrong is en blijft een groot kampioen. Ik heb al jaren het gevoel dat hij vooral gestraft is voor zijn arrogantie."

Armstrong moest onder meer zijn zeven eindzeges in de Ronde van Frankrijk inleveren na zijn dopingbekentenis in januari 2013. Sindsdien is hij vrijwel nergens meer welkom in het professionele wielrennen.

,,Hij is een gelouterd man, die vrede heeft met zijn lot", zei Vandenhaute. ,,Uiteraard moeten we in de wielersport inspanningen blijven leveren in de strijd tegen doping, maar we moeten ook in het reine leren komen met ons verleden. Ik vind het goed dat we kampioenen als Laurent Jalabert en Richard Virenque blijven eren, maar waarom zouden we Lance Armstrong en Jan Ullrich ook niet opnieuw toelaten in de grote wielerfamilie.''

Armstrong kijkt uit naar zijn bezoek aan België. ,,Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten en het met jullie over wielrennen te hebben", liet hij in een videoboodschap weten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017