'Schaatser Joeskov vrijgesproken van doping'

19 december 2017

LAUSANNE (ANP) - De Russische schaatser Denis Joeskov is door het International Olympisch Comité (IOC) vrijgesproken van doping. Dat meldt de website Inside the Games, gespecialiseerd in olympische zaken. De concurrent van onder anderen Koen Verweij, Kjeld Nuis en wellicht Sven Kramer op de 1500 meter mag nu mogelijk toch meedoen aan de Olympische Spelen in februari in Zuid-Korea.

Joeskov verbeterde onlangs in Salt Lake City het acht jaar oude wereldrecord van Shani Davis op de 1500 meter. De schaatser stond op de lijst van Russische sporters die naar aanleiding van de hertesten van dopingstalen van Sotsji 2014 op hoorzittingen moesten verschijnen van een IOC-commissie onder leiding van Denis Oswald.

Het IOC maakt op de website melding van een zaak die is geseponeerd, maar noemt uit privacyoverweging geen namen. Inside the Games schrijft te hebben achterhaald dat het om Joeskov gaat.

Vanwege systematisch dopinggebruik is Rusland door het IOC geschorst voor deelname aan de Spelen in Pyeongchang, maar 'schone' sporters mogen onder neutrale vlag wel meedoen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017