Dubbele screening Russische wintersporters

15 december 2017

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de namen onthuld van de commissieleden die moeten beslissen welke Russische wintersporters onder neutrale vlag naar de Olympische Spelen van Pyeongchang mogen. Twee commissies buigen zich over de zaak.

Valérie Fourneyron, Günter Younger, Pedro Gonçalves en Richard Budgett stellen een lijst op van Russische sporters die kunnen bewijzen 'schoon' te zijn. Ook bepalen ze welke trainers, stafleden en bestuurders in aanmerking komen om het 'neutrale' team te begeleiden op de Winterspelen. Deze lijst wordt voorgelegd aan een zogeheten implementatiegroep, bestaande uit Nicole Hoevertsz, Danka Barteková en Christophe De Kepper. Zij bepalen welke voorgedragen sporters en begeleiders naar Pyeongchang mogen. Voor 28 januari moet dat bekend zijn.

Het IOC heeft Rusland vanwege het dopingschandaal bij onder meer de vorige Winterspelen in Sotsji (2014) uitgesloten van deelname aan de Spelen in Zuid-Korea. Onder strikte voorwaarden mogen 'schoon' verklaarde Russische sporters onder neutrale vlag wel meedoen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017