Nibali: eventuele titel Vuelta zonder waarde

18 december 2017

LONDEN (ANP/RTR) - Als Vincenzo Nibali met terugwerkende kracht alsnog de eindzege in de Vuelta krijgt toegewezen, is die titel er eentje zonder waarde. Dat zegt de Italiaanse wielrenner maandag tegen cyclingnews.com.

Nibali eindigde in het najaar als tweede achter Chris Froome. De Brit raakt zijn titel mogelijk kwijt omdat hij na de achttiende rit positief testte op salbutamol. Dat is een geneesmiddel tegen astma. De 32-jarige coureur heeft toestemming om het middel te gebruiken, maar volgens de internationale wielerunie UCI heeft hij de toegestane waarde overschreden. Daarvoor moet Froome zich nu verantwoorden bij de UCI.

,,Ik heb op deze manier nog nooit gewonnen, en ik heb geen idee wat voor gevoel ik daarbij heb. Het enige dat ik weet is dat ik er alles aan heb gedaan om te winnen. Als ik nu opschuif van de tweede naar de eerste plaats, kunnen de emoties niet hetzelfde zijn als ik in september op de hoogste trede had gestaan. Ik ben niet geïnteresseerd in dit soort overwinningen.''

De 33-jarige Nibali won het eindklassement van de Vuelta in 2010. Daarnaast schreef hij in 2014 de Tour de France op zijn naam en in 2013 en 2016 de Giro d'Italia.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017