Gatlin ontslaat coach na dopingverhaal (4)

19 december 2017

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse atleet Justin Gatlin heeft zijn coach Dennis Mitchell ontslagen. De wereldkampioen op de 100 meter doorbrak alle banden met de 51-jarige oud-sprinter naar aanleiding van een verhaal in de Engelse krant The Telegraph. Mitchell zou verboden prestatiebevorderende middelen hebben aangeboden aan undercoverjournalisten van de Engelse krant The Telegraph, die zich voordeden als filmmakers.

De journalisten klopten in Florida aan bij Mitchell en voormalige manager van Gatlin, Robert Wagner, met het verhaal dat ze een manier zochten om de hoofdpersoon van hun film in korte tijd om te toveren tot een topatleet. Mitchell en Wagner zouden de zogenaamde filmmakers in ruil voor 250.000 dollar testosteron en groeihormonen hebben beloofd. Volgens The Telegraph beweerde Wagner ook dat Gatlin nog steeds doping gebruikt. De 35-jarige Amerikaan ontkent dat in een bericht op Instagram.

,,Ik gebruik geen prestatiebevorderende middelen en die heb ik ook niet gebruikt'', schrijft Gatlin. ,,Ik was geschokt en verrast toen ik hoorde dat mijn coach ook maar iets te maken zou hebben met deze beschuldigingen. Ik heb hem direct ontslagen. Alle juridische opties liggen nu op tafel, ik laat niemand leugens over mij verspreiden. Ze gaan van mijn advocaat horen.''

De internationale atletiekfederatie IAAF en de Amerikaanse antidopingautoriteit Usada kondigden direct aan onderzoek te gaan doen. De 35-jarige Gatlin veroverde in augustus bij de WK in Londen de wereldtitel op de 100 meter. Het Engelse publiek floot de nummer twee van de Spelen van Rio 2016 uit vanwege zijn dopingverleden. De Amerikaan zat al twee keer een schorsing uit vanwege gebruik van verboden middelen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017