WADA eist langere schorsing Guerrero bij CAS

13 april 2018

LAUSANNE (ANP) - Het wereldantidopingbureau WADA legt zich niet neer bij de halvering van de schorsing van de Peruaanse aanvaller Paolo Guerrero. De beroepscommissie van wereldvoetbalbond FIFA bracht de straf voor de 33-jarige aanvoerder van de nationale ploeg in december terug tot zes maanden. Hij stond sinds begin november buitenspel nadat bij hem sporen van cocaïne waren aangetroffen.

Door de vermindering van de schorsing zou Guerrero toch kunnen meedoen aan het WK komende zomer in Rusland. Het WADA heeft bij het internationaal sporttribunaal CAS echter gevraagd om heropening van de zaak. Het antidopingbureau eist een schorsing van Guerrero van een tot twee jaar.

Op zijn beurt heeft de oud-speler van onder meer Bayern München ook een zaak bij het CAS aangespannen. Hij wil dat het sporttribunaal de schorsing van de FIFA volledig intrekt. Volgens Guerrero heeft hij door medicijnen mogelijk positief gereageerd op een dopingtest op 5 oktober. Op 3 mei houdt het CAS een hoorzitting over deze zaak.

Peru heeft zich voor het eerst in 36 jaar gekwalificeerd voor het WK.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018