Guerrero rekent na rentree op deelname WK

7 mei 2018

RIO DE JANEIRO (ANP) - Aanvaller Paolo Guerrero rekent erop dat hij komende zomer Peru kan helpen op het WK in Rusland. De 34-jarige spits maakte zondagavond zijn rentree bij Flamengo, nadat hij zijn schorsing van zes maanden had uitgezeten. Guerrero, bij wie vorig jaar sporen van cocaïne waren aangetroffen bij een dopingtest na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië, hangt echter een langere schorsing boven het hoofd en zou in dat geval alsnog het WK moeten missen.

De aanvoerder van het Peruaanse elftal verscheen vorige week in Zwitserland bij het internationaal sporttribunaal CAS. Guerrero wil dat het CAS hem vrijpleit. Hij beweert door medicijnen positief te hebben getest. Het wereldantidopingbureau WADA is ook naar het CAS gestapt en wil de zaak juist heropenen. Volgens het antidopingbureau moet Guerrero één tot twee jaar geschorst worden. De Peruaan was in eerste instantie voor een jaar geschorst door de FIFA, maar in beroep ging daar een half jaar van af.

,,Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt, want ik ben onschuldig'', zei Guerrero. ,,Het is onrechtvaardig dat ik zes maanden aan de kant heb moeten staan.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018