Rusland weert onderzoeksjournalist van WK

11 mei 2018

BERLIJN (ANP) - De bekende Duitse onderzoeksjournalist Hajo Seppelt heeft van Rusland geen accreditatie gekregen om het WK voetbal te volgen. Seppelt, die werkt voor televisiezender ARD, bracht in een documentaire een door de Russische staat aangestuurd dopingprogramma aan het licht.

,,Dat is natuurlijk de reden waarom ik niet welkom ben", zegt Seppelt. ,,Dit is blijkbaar een van de gevolgen als je kritisch bericht over dopinggebruik in Rusland."

,,Dat Rusland onze journalist weert, is uniek in de geschiedenis van de vrije sportjournalistiek van de ARD", aldus de Duitse omroep. Seppelt zou op een Russische lijst staan van ongewenste personen en mag het land dan ook niet in.

Uit de documentaire van Seppelt bleek onder meer dat de Russische staat al jaren geleden was begonnen met het opzetten van een uitgebreid dopingsysteem. Bij de Winterspelen van Sotsji in 2014 bleken veel Russische sporters zich schuldig te hebben gemaakt aan het gebruik van verboden middelen. Ook in de atletiek werden veel Russische sporters betrapt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018