Topatlete dacht dat ze doping smokkelde (2)

4 november 2019 10:48:39

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

KLEEF (ANP) - Topatlete Madiea G. dacht dat ze op 18 juni dopingproducten in haar auto had liggen toen ze werd aangehouden aan de grens met Duitsland. Het bleek echter te gaan om vele kilo’s harddrugs. "Als ze had geweten dat het drugs was, zou ze dit nooit gedaan hebben", zei advocaat Norman Werner, die G. bijstaat bij de rechtszaak in de Duitse stad Kleef.

De atlete, meervoudig Nederlands kampioene op de 100 en 400 meter, wilde haar prestaties verbeteren door verboden middelen te gebruiken. "Ze stond onder druk om te presteren, haar voorbereiding op deelname aan de WK verliep niet zoals gepland", zei Werner. G. zou geen andere uitweg hebben gezien dan doping te gebruiken. De 27-jarige Amsterdamse wilde zelf geen antwoord geven op vragen van de rechter. Volgens haar advocaat is de relatie van G. door de hele zaak gestrand en zouden de twee minderjarige kinderen van haar ex-partner zijn bedreigd.

Duitse douaniers troffen bij een routinecontrole aan de grensovergang in de kofferbak ruim 13 kilo crystal meth en 43,3 kilo xtc aan. Ook zat 12.000 euro cash verstopt tussen kleren in de sporttas van de atlete.

G. arriveerde geboeid in de rechtbank van Kleef, een stad net over de grens bij Nijmegen. Ze liet haar advocaat het woord doen. De vijf getuigen, medewerkers van de douane en politie, vertelden de rechter dat G. een gespannen indruk maakte toen ze in haar auto aan de kant werd gezet. Volgens de getuigen beweerde ze op weg te zijn naar Düsseldorf voor een training en kwam ze net terug van een wedstrijd in Marokko. In de kartonnen dozen in de kofferbak zouden volgens G. schoenen hebben gezeten, maar het bleek om drugs te gaan, aldus de getuigen. Bij haar aanhouding moest ze op het politiebureau huilen.

In de loop van de dag volgen de eis en ook direct de uitspraak.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019