Russische stad Kazan krijg twee EK's zwemmen

7 december 2019 22:14:55

GLASGOW (ANP) - De Russische stad Kazan heeft de organisatie van twee Europese zwemtoernooien toegewezen gekregen. Kazan mag in 2021 de EK kortebaan organiseren en drie jaar later de EK zwemmen, waarbij naast de langebaanwedstrijden ook onder meer schoonspringen, synchroon- en openwaterzwemmen op het programma staan.

"Kazan heeft de afgelopen jaren al de nodige belangrijke evenementen in onze sport georganiseerd", zei voorzitter Paolo Barelli van de Europese bond LEN in Glasgow, waar nu de EK kortebaan worden gehouden. "We zijn in Kazan verzekerd van topkwaliteit." De Russische stad huisvestte in 2015 de WK zwemmen.

De keuze voor Kazan is best opvallend. Het mondiale antidopingbureau WADA beslist maandag of het opnieuw zware sancties treft tegen Rusland als gevolg van een nieuw dopingschandaal. Eén van de aanbevelingen die een onderzoekscommissie heeft gedaan, is dat Rusland de komende vier jaar moet worden uitgesloten van internationale sportevenementen en in die periode ook geen grote toernooien mag organiseren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019