Paralympisch comité tevreden met uitspraak

9 december 2019 15:42:24

BONN (ANP) - Het internationaal paralympisch comité is tevreden met de uitgesproken straf tegen Rusland. Volgens het IPC hoort het "gebrek aan respect niet thuis in de sportwereld". Ook de Russische paralympische atleten mogen hun land de komend vier jaar niet vertegenwoordigen op de grote sportevenementen.

"Degenen die verantwoordelijk zijn voor het manipuleren van gegevens uit het laboratorium in Moskou lijken alles te hebben gedaan om de principes van eerlijke en schone sporten te ondermijnen", meldt het IPC. "Het is alleen maar terecht dat degenen die verantwoordelijk zijn voor deze gegevensmanipulatie worden gestraft."

De straf voor de Russische paralympiërs geldt voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio en de Paralympische Spelen van 2022 in Peking. Het IPC trad in 2016 strenger op dan het IOC. In tegenstelling tot bij de Olympische Spelen in Rio, waar de internationale sportbonden van het IOC per sport mochten besluiten over deelname van Rusland, waren bij de Paralympische Spelen helemaal geen Russische sporters welkom.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019