Ajax met doelman Stekelenburg naar AS Roma (2)

14 april 2021 10:38:11

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

ROME (ANP) - Ajax kan donderdag in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma over Maarten Stekelenburg beschikken. De doelman miste vorige week de eerste ontmoeting in Amsterdam (1-2) wegens een blessure. Kjell Scherpen, de vervanger van Stekelenburg, ging in de fout bij de 1-1 van AS Roma.

Stekelenburg raakte anderhalve week geleden geblesseerd tijdens de warming-up voor het uitduel met sc Heerenveen. Hij miste afgelopen zondag ook nog de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk: 0-1. Stekelenburg schuift woensdagavond om 18.45 uur samen met trainer Erik ten Hag aan voor een persconferentie in Stadio Olimpico.

Perr Schuurs en Brian Brobbey zijn ook meegegaan naar Rome. De jeugdinternationals ontbraken zondag tegen RKC wegens blessures, maar zijn op tijd fit.

De selectie van Ajax voor de wedstrijd in Italië telt 21 man. Verdediger Devyne Rensch is geschorst. Daley Blind, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad zijn geblesseerd. Doelman André Onana (dopingschorsing) en spits Sébastien Haller (niet ingeschreven voor de Europa League) zitten ook niet bij de groep.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021