Stekelenburg start voor Ajax tegen oude club AS Roma

14 april 2021 19:22:13

ROME (ANP) - Maarten Stekelenburg kan donderdag het doel van Ajax verdedigen tijdens de uitwedstrijd tegen zijn oude club AS Roma. "Ik ben fit en heb geen last meer van mijn knie", zei hij vlak voor de laatste training voor het tweede duel in de kwartfinales van de Europa League. "Ik ben er klaar voor."

De 38-jarige Stekelenburg raakte anderhalve week tijdens de warming-up van het uitduel met sc Heerenveen geblesseerd aan een knie. Hij werd de afgelopen drie wedstrijden vervangen door Kjell Scherpen, die schuldig was aan de gelijkmaker van AS Roma in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax begint met een achterstand van 1-2 aan de return in een leeg Olympisch stadion van Rome. Vergeleken met het verloren duel van vorige week mist Ajax de geschorste Devyne Rensch. Sean Klaiber is een van de kandidaten om de rechtsback te vervangen. Meer voor de hand ligt dat Jurriën Timber rechts in de defensie start en de weer fitte Perr Schuurs als centrale verdediger terugkeert in de basisploeg. "Ik heb die opties", zei Ten Hag. "Schuurs is fit maar heeft even niet gespeeld. Ik wil hem zo op de training zien."

Het lijkt erop dat trainer Erik ten Hag vasthoudt aan een voorhoede met spits Dusan Tadic en de Braziliaanse vleugelspitsen David Neres en Antony. "We speelden vorige week tegen AS Roma een uitstekende wedstrijd", zei de coach van Ajax, die Brian Brobbey waarschijnlijk achter de hand houdt als er iets geforceerd moet worden. "Alleen moeten we nu effectiever zijn."

De geblesseerde Daley Blind, Noussair Mazraoiu en Zakaria Labyad zijn niet inzetbaar. Ook André Onana (dopingschorsing) en Sébastien Haller (niet speelgerechtigd) ontbreken in Rome.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Jurriën Timber, Schuurs, Martínez en Tagliafico; Álvarez, Klaassen en Gravenberch; Antony, Tadic en Neres.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021