Stekelenburg hoopt dat Ajax nu scherper is tegen zijn oude club

14 april 2021 20:31:58

ROME (ANP) - In het Stadio Olimpico van zijn oude club AS Roma keert Maarten Stekelenburg na drie wedstrijden weer terug in het doel van Ajax. "Italianen geven weinig ruimte weg", weet de vervanger van André Onana, die een dopingschorsing uitzit. "Maar we zullen die ruimtes moeten vinden en dan de kansen wel zien af te maken."

Stekelenburg keek vorige week geblesseerd toe hoe Ajax in zijn ogen een onnodige nederlaag leed (1-2). "We hebben de kansen gehad en het zat niet mee", doelde hij op een gemiste strafschop van Dusan Tadic en een blunder van zijn vervanger Kjell Scherpen.

Stekelenburg verliet Ajax in de zomer van 2011 voor AS Roma, dat het nog 1 jaar doorlopende contract van de doelman voor 6,3 miljoen euro afkocht. Bij de drievoudig Italiaans kampioen spraken ze over een toptransfer. Het was de Italianen niet ontgaan hoe goed Stekelenburg een jaar eerder op het WK in Zuid-Afrika was.

'L'Olandese volante' (de vliegende Hollander) kon echter niet aan de hoge verwachtingen voldoen, mede door aanhoudend blessureleed. Hij belandde op de bank en vertrok na twee seizoenen alweer naar Fulham. "Ik heb nergens spijt van", zei Stekelenburg. "Zeker niet van AS Roma. Ik kwam van Ajax waar alles goed was en belandde in een andere wereld. Maar ik heb een groot deel van mijn periode hier genoten."

Stekelenburg haalt geen extra motivatie uit zijn niet helemaal geslaagde avontuur in de hoofdstad van Italië. "Het zou wel slecht zijn als ik nog extra motivatie nodig had", zei hij. "We moeten ruiken waar onze kansen liggen en die ook benutten."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021