Ajax hoopt in Rome op een uitwedstrijd als tegen Real Madrid

14 april 2021 20:19:33

ROME (ANP) - Met de uitwedstrijd van twee jaar geleden tegen Real Madrid als groot voorbeeld trapt Ajax donderdagavond af voor het beslissende uitduel met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De Amsterdammers beginnen met een achterstand van 1-2 aan de laatste hindernis op weg naar de derde Europese halve finale in de laatste vijf seizoenen. Net als twee jaar geleden in Estadio Santiago Bernabéu van de Spaanse hoofdstad, toen de club uit Amsterdam stuntte met uitzege van 1-4 op de titelverdediger van dat moment in de Champions League.

AS Roma is niet zo goed als Real Madrid twee jaar geleden, maar Ajax is ook weer een ploeg in opbouw na het vertrek van dragende spelers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek. "We staan weer op de Europese kaart, maar willen volgend seizoen weer wedijveren met de beste ploegen", zei Ten Hag. "We speelden bovendien vorige week thuis tegen Roma buitengewoon goed. Het moet alleen effectiever."

Ajax komt de afgelopen seizoenen tijdens uitwedstrijden tot de beste prestaties in Europa. Zonder Sébastien Haller (niet speelgerechtigd), André Onana (dopingschorsing) en de geblesseerde Daley Blind en Noussair Mazraoui en de geschorste Devyne Rensch ziet Ten Hag kansen op een goede afloop van het tweeluik met AS Roma.

Het lijkt er op dat de coach van Ajax vasthoudt aan zijn voorhoede van vorige week tegen de Italianen, met Dusan Tadic als spits en David Neres en Antony op de flanken. "We hebben toen voldoende kansen gecreëerd", zei Ten Hag die Brian Brobbey nog achter de hand heeft als er in de tweede helft nog iets geforceerd moet worden.

Doelman Maarten Stekelenburg is weer fit, net als Perr Schuurs. Ten Hag moet wel een vervanger aanwijzen voor de geschorste Rensch. "We hebben Sean Klaiber en Jurriën Timber kan naar rechts zodat Schuurs centraal kan spelen", zei de coach van Ajax. "Schuurs is fit, maar ik wil hem nog wel even goed op de training zien."

AS Roma kan weer een beroep doen van de van een blessure herstelde Henrikh Mkhitaryan. Rick Karsdorp keert terug van een schorsing. "Dit wordt misschien wel onze belangrijkste wedstrijd van dit seizoen", zei trainer Paulo Fonseca die zich met zijn ploeg via winst van de Europa League voor de Champions League van komend seizoen wil kwalificeren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021