Ajax legt transfervrije doelman Pasveer vast (2)

23 april 2021 12:13:22

N i e u w bericht, meer informatie na 1e alinea

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft doelman Remko Pasveer vastgelegd. De 37-jarige keeper komt transfervrij over van Vitesse en ondertekende in Amsterdam een contract voor twee jaar. "Remko heeft de afgelopen twee seizoenen in de basis van Vitesse laten zien een stabiele en goede keeper te zijn, die ook goed kan meevoetballen", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars. "We denken dat hij daardoor goed bij Ajax past."

Pasveer nam het zondag met Vitesse in de bekerfinale op tegen Ajax. Hij moest in de blessuretijd de winnende treffer van David Neres incasseren (2-1). Pasveer had een aanbieding van Vitesse op zak om zijn contract met een jaar te verlengen, maar hij besloot daarvan af te zien toen Ajax zich meldde.

"Het verhaal van Overmars sprak me heel erg aan", zegt de keeper die eerder voor FC Twente, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en PSV speelde. "Ik kon hier voor twee jaar tekenen. Daarnaast is Ajax een geweldige club die voor mooi voetbal van achteruit staat. Een speelstijl waar ik erg van hou en die ook goed bij mij past."

Pasveer, bezig aan zijn vierde seizoen bij Vitesse, moet bij Ajax gaan concurreren met een andere routinier, de 38-jarige Maarten Stekelenburg. De Oranje-international is de eerste keus bij Ajax sinds André Onana vanwege een schorsing thuis zit. Onana gaat zijn schorsing van een jaar, vanwege overtreding van het dopingreglement, aanvechten bij het internationale sporttribunaal CAS.

Stekelenburg staat op het punt zijn aflopende contract te verlengen. Onana ligt tot de zomer van 2022 vast. Ajax wil het contract van de international van Kameroen graag met enkele jaren verlengen, maar Onana heeft daar geen haast mee. Ajax besloot de onderhandelingen daarom onlangs stop te zetten.

De 21-jarige Kjell Scherpen is nu de eerste reservekeeper in de selectie van trainer Erik ten Hag. De international van Jong Oranje wordt volgend seizoen mogelijk verhuurd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021