Ajax hoopt dat het zondag na duel met AZ feest mag vieren

23 april 2021 16:26:02

AMSTERDAM (ANP) - Ajax hoopt dat het zondag na een thuiszege op AZ de 35e landstitel mag vieren. De club is daarvoor wel afhankelijk geworden van PSV, dat dan niet mag winnen van FC Groningen.

Als PSV zaterdag in het eigen Philips-stadion wel afrekent met FC Groningen, dan is Ajax zondag na winst op AZ alleen officieus kampioen. In dat geval heeft Ajax een voorsprong van 12 punten op de concurrent uit Eindhoven, met nog vier competitieduels te spelen. In theorie kan PSV de koploper uit Amsterdam dan nog op doelsaldo verslaan. Maar Ajax heeft op dit moment een positief doelsaldo van 66 treffers en PSV staat slechts 34 doelpunten in de plus.

"Komende zondag kampioen worden, blijft het mooiste scenario voor nu", beseft Davy Klaassen. "Eindelijk zijn er weer supporters welkom in de Johan Cruijff ArenA, al zijn het er nog maar 7500. Het liefst willen we zondag al feest met ze vieren. Maar dat kan dus alleen als PSV zaterdag niet wint. Dit maakt ons gelijkspel van donderdag tegen FC Utrecht alleen maar extra zuur. Voor die wedstrijd vertelden we nog tegen elkaar hoe mooi het zondag kon worden als we Utrecht zouden verslaan", aldus de middenvelder die volgende week zondag met Ajax een thuiswedstrijd tegen FC Emmen speelt. Een week later is Feyenoord de tegenstander in De Kuip.

Ajax lijkt geen nieuwe blessures te hebben opgelopen in het duel met FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag moet waarschijnlijk alleen de geblesseerde Daley Blind en André Onana (dopingschorsing) tegen AZ missen. De bezoekers uit Alkmaar zijn met PSV in gevecht om de tweede plaats die aan het einde van het seizoen een plaats in de voorronden van de Champions League oplevert. Ajax versloeg AZ dit seizoen in Alkmaar in de competitie (0-3) en KNVB-beker (0-1).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021