Ajax wil nationaal seizoen perfect maken in lege ArenA

30 april 2021 16:41:13

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil zondag het nationale seizoen perfect maken in een lege Johan Cruijff ArenA. Twee weken na de winst van de KNVB-beker volstaat een gelijkspel tegen FC Emmen voor de 35e landstitel in de clubhistorie.

Ajax nam afgelopen zondag al een voorschot op het kampioenschap, na een zege op AZ (2-0). Met een voorsprong van 12 punten op PSV en een beter doelsaldo van maar liefst 33 treffers kan de ploeg de landstitel alleen nog maar in theorie ontgaan.

Trainer Erik ten Hag gunde zijn selectie afgelopen week enkele vrije dagen. De trainer maakte vrijdag bekend dat hij zijn contract met een jaar heeft verlengd, tot medio 2023. Ten Hag maakte zo een einde aan aanhoudende speculaties over een mogelijk vertrek naar Tottenham Hotspur of een club in de Bundesliga.

Ten Hag ziet voldoende perspectief om Ajax volgend seizoen verder te verbeteren. De 51-jarige coach wil de topclubs uit Europa uitdagen in de Champions League. Hij hoopt dat dat zijn selectie grotendeels intact blijft en kijkt samen met directeur voetbalzaken Marc Overmars naar mogelijke versterkingen.

Ten Hag lijkt in het mogelijke kampioensduel met FC Emmen te kunnen beschikken over een bijna fitte selectie. De geblesseerde Daley Blind en André Onana (dopingschorsing) ontbreken nog. Blind kan zondag zijn zesde titel met Ajax vieren, een kampioenschap meer dan zijn vader Danny maar nog twee minder dan recordhouders Johan Cruijff en Sjaak Swart.

Ajax was na de winterstop oppermachtig in Nederland. Na de komst van spits Sébastien Haller viel het elftal in een plooi. Lisandro Martínez en Edson Álvarez verlieten de reservebank en Davy Klaassen kreeg een meer offensieve rol op het middenveld. Ajax begon de tweede seizoenshelft met een voorsprong van slechts 1 punt op PSV.

Ajax had graag gezien dat er een beperkt aantal toeschouwers welkom waren geweest bij het duel met FC Emmen, net als afgelopen zondag toen 7500 fans hun favoriete club met een zege op AZ officieus kampioen zagen worden. Maar het demissionaire kabinet besloot donderdag dat er voorlopig geen fans welkom zijn bij duels in de Eredivisie.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil graag voorkomen dat supporters zich rond het duel verzamelen bij de Johan Cruijff ArenA of elders in de stad. De terrassen op het Leidseplein blijven op verzoek van de gemeente zondag dicht.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021