Be PROUD

Support schone sport

Sluit je aan bij Be PROUD en spreek je uit voor schone sport!

Jouw sport, jouw passie

Topsport draait om het overtreffen van jezelf, keer op keer. Jezelf uitdagen door de lat telkens wat hoger te leggen. De strijd aangaan met de sterksten. Er alles aan doen om het beste uit jezelf te halen op de belangrijkste momenten, op de grootste podia en als de druk het allerhoogst is. Met de onmisbare steun van familie, vrienden en begeleiders.

En als het lukt om jouw ultieme prestatie neer te zetten? Magisch! Omdat je jarenlange inzet dan wordt beloond. Omdat je er andere sporters mee inspireert en ze uitdaagt om er ook alles uit te halen. Maar vooral omdat je je prestatie op een schone manier hebt neergezet. Hier kunnen jij en je omgeving écht trots op zijn en blijven!

Maar wat nou als…

Je moet strijden tegen sporters die het níet op een schone manier doen? Wat zijn sportprestaties dan nog waard? Zijn er dan nog wel echte winnaars? Iedereen heeft recht op schone sport. Alleen dan kunnen sportprestaties écht iets betekenen.

Be PROUD

Daarom bestaat het programma Be PROUD, een initiatief van de Dopingautoriteit. Het doel van Be PROUD is het vieren en extra stimuleren van schone sport. Er worden ontzettend veel schone sportprestaties neergezet en dat is iets om trots op te zijn! Tegelijkertijd weten we dat het niet altijd makkelijk is om schoon te blijven presteren.

Iedereen die voor schone sport staat, kan zich aansluiten bij Be PROUD. Van sporters, begeleiders, familie en vrienden tot fans en sportorganisaties. Deelname aan Be PROUD zorgt ervoor dat je als sporter of begeleider bewuster bezig bent met het beoefenen van schone sport, en weet hoe je ermee om kunt gaan als het even flink tegenzit. Het zorgt ervoor dat je als supporter meer vertrouwen hebt dat je kijkt naar échte prestaties. Echt-echt, niet nep-echt of echt nep.

Doe mee

Jij staat toch ook voor schone sport? Spreek je uit door je aan te sluiten bij Be PROUD als supporter, ambassadeur of partner! En deel de schone sportprestaties waar jij trots op bent. Samen geven we een stem aan schone sport, die de huidige én toekomstige generatie aanspreekt.

Be PROUD